FRANK - frits - jos - pieter
Frank van Grootel - Gitaar & zang

Frank van Grootel is de leadgitarist van de Frits Philips Band. Mooi zingen doet ie ook.
In 1977, 11 was ie, klopte hij met zijn eerste gitaar met nylon snaren aan bij de Nuenense muziekschool, of ze een popster van m konden maken? Natuurlijk jongeman, geen enkel probleem maar eerst maar eens gewoon klassiek en Spaans. 2 jaar later, nog geen popster, neemt hij het heft in eigen handen en richt samen met zijn elektrische gitaar een muziekschoolbandje op en niet veel later drong de popmuziek eindelijk door in Nuenen in de vorm van Nuenens Eerste Popband, nog steeds een begrip in die contreien. Zoals bekend is het makkelijker een band op te richten dan hem bij elkaar te houden, NEP was dan ook niet het eeuwige leven beschoren maar uit de as van deze band rees Zipcode op, een band met talent. Denk aan Jan Rooijmans, misschien geen landelijke beroemdheid maar zeer gezien bij de kenners, zowel als componist als ook in zijn rol als multiinstrumentalestudioalleskunner en Digna Jansen, tegenwoordig te bewonderen in JodyMoon. Eigen nummers speelden ze. Frank werd ook ontdekt door de echte muzikanten uit Eindhoven. Eén van de ruigste bands die Eindhoven ooit heeft geteisterd zag wel wat in het jonge ventje en een paar jaar lang verblijdde hij hen, het publiek en vooral zichzelf tijdens optredens met DeSoto want daar hebben we het over. Zo kent ie ook Jos natuurlijk.
Na het uiteenvallen van Zipcode, de schuld lag bij het conservatorium, een paar jaar thuis pielen, componeren, opnemen en wat los vast gedoe met andere bands werd het weer tijd voor een band. De bofferds waren de mannen van Loosterblues, jawel Loes der bloes, wie Loes is moet je aan Frank vragen, hij wordt nog steeds rood als ie het over haar heeft. In 1997 verliet Jack de bassist de band om bij Oma's Aroma te gaan spelen en kort daarna vroeg hij Frank en Pieter vd Elsen in zijn nieuwe band mee te komen doen.
De naam Oma's Aroma riep zoveel onsmakelijke oudeonderbroekluchten op dat kort daarna de naam van de band werd veranderd in de naam van de band waarin ie nog steeds speelt.