10-jarig bestaan
GESCHIEDENIS

De Frits Philips Band is ontstaan in 1995.

Onder die naam ging Frits, nadat hij afscheid had genomen van Mannenwerk, verder met een stel vrienden om nog openstaande verplichtingen na te komen. Een brief aan Frits Philips met het verzoek zijn naam te mogen gebruiken werd onmiddellijk met een weigering beantwoord. In de brief, naast de redenen waarom zij meenden die naam te mogen gebruiken ook een paar aantrekkelijke voorstellen aan de heer Philips, waaronder een uitnodiging voor het op handen zijnde concert en levenslang gratis backstage. Toen die avond om een uur of elf een auto de feesttent in de Pauwlaan naderde begonnen de harten van de bandleden dan ook flink te bonken. Het bleek de politie te zijn die was lastig gevallen met klachten over burengerucht. Dat probleem was snel opgelost toen bleek dat een van de feestgangers Jan van der Veen, de populairste wethouder van Eindhoven was.


Later in 1996, na weer veel wisselingen, klopte eindelijk alles. We hadden al een fantastiese ritmesectie en dankzij onze bassist Jack komen daar plots Pieter met de mooie laarsjes en Frank binnenhobbelen. Ik hoefde maar een nummer te noemen en het spoot eruit en niet alleen eruit, nee, ook nog zoals het hoorde. Een topavond voor mij. Ze bleven.

Jack kreeg het te druk en werd vervangen door Theo, Pepijn kreeg regelmatig op vrijdag te horen dat hij maandag in China moest zijn, niet echt handig als je op dinsdag moet optreden, helaas maar Frank en Pieter kenden nog een drummer. Pieter Drum heette hij. De strakste drummer van het Zuiden. "Goed drummertje" zegt Hans Sanders altijd, Hans, toch niet bepaald een complimenteus type.

In 2001 komt Jos de gelederen versterken, eindelijk een echte popster en als de dag na ons 10-jarigbestaansfeest Pieter Gitaar stopt zijn we het bandje dat we nu zijn, beter dan ooit.